Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության (ԱՀԿ) Քաղցկեղի ուսումնասիրման միջազգային գործակալությունը տաք թեյի և սուրճի օգտագործումը դասակարգվել է որպես «մարդկանց համար քաղցկեղածին»: Ըստ գործակալության ուսումնասիրության՝ տաք սուրճը կամ թեյը, որի ջերմաստիճանը գերազանցում է 65° ցելսիուսը, կարող է նպաստել կերակրափողի քաղցկեղի զարգացմանը, որն աշխարհում իր տարածմամբ 8-րդն է։
Ուսումնասիրությանը մասնակցել է 23 գիտնական, իսկ վերջնական արդյունքները հրապարակվել են «Լանցետ» ամսագրում: