Կորեական խոհանոց. պատրաստում ենք վարունգով աղցան
Կորեացիները հիմնականում պատրաստում են բրինձ, ապուրներ, խորտիկներ։ Կորեական խոհանոցում համեմունքներից հիմնականում օգտագործում են կարմիր պղպեղ, այդ պատճառով էլ շատ կորեական ուտեստներ ունեն կարմրանարնջագույն երանգ: Պղպեղի շատ օգտագործելը պայմանավորված է նրանով, որ Կորեան՝ հատկապես հարավային, ունի շատ տաք և խոնավ կլիմա, իսկ պղպեղը օգնում է մթերքը երկար պահպանել: Կորեացիները պղպեղն սկսել են օգտագործել 16-րդ դարից, երբ այն առաջին անգամ Հարավային Ամերիկայից բերեցին պորտուգալացիները: Այդ ժամանակ էլ ձևավորվեց կորեական ավանդական ճաշատեսակների պատրաստման եղանակը: Կծու ուտեստները շատ բարձր էին գնահատվում, իսկ «համեղ» և «կծու» բառերը կորեերենում դարձել են հոմանիշներ:
Ընդհանուր առմամբ խոհանոցում համեմունքներ քիչ կան, դրանց փոխարեն օգտագործում են սոխ և պղպեղ, բայց դրանք օգտագործվում են տարբեր համամասնություններով և համադրւթյուններով։ Կորեական երեք հիմնական համեմունքներն են սոյայի սուսը, կոչհուջանը և տվանջանը: Կորեական թագավորական խոհանոցը տարբերվում է սովորական մարդկանց և ներգաղթածների խոհանոցից: Կորեական խոհանոցում շատ ընդհանուր բաներ կան մյուս երկու՝ կարևորագույն արևելյան խոհանոցների՝ Չինաստանի և Ճապոնիայի հետ: Ինչպես չինացիները, կորեացիները ևս սիրում և հաճույքով ուտում են խոզի միս, և, ինչպես ճապոնացիները, օգտագործում են շատ ձուկ՝ պատրաստված պանրով կամ առանց եփել:
Առաջարկում ենք պատրաստել Կորեական աղցան՝ վարունգով:
Անհրաժեշտ է՝
վարունգ - 1 կգ
սոյայի սոուս - 2 ճ/գ
բուսայուղ - 2 ճ/գ
քացախ - 1 ճ/գ
սխտոր - 3 ատամիկ
քունջութ - 1 ճ/գ
աղացած սև և կարմիր պղպեղ - 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակ
Վարունգը լավ լվանում ենք ու կեղևահանում: Կտրտում ենք ձողիկաձև, աղ անում ու խառնում: Թողնում ենք 20 րոպե մնա և հյութ հավաքվի:
Վարունգի հյութը թափում ենք, ավելացնում քացախ, սոյայի սոուս և պղպեղ:
Ձեթը տաքացնում ենք, լցնում քունջութը և մի քանի րոպե տապակում:
Վարունգին ավելացնում ենք ձեթն ու քունջութը և ճզմած սխտորը: Լավ խառնում ենք ու 2 օր պահում սառնարանում:
Բարի ախորժակ:
-
16:17
ՀԱՐԳԵԼԻ՛ ԸՆԹԵՐՑՈՂ
-
16:16
Հանրապետությունում առաջիկա օրերին օդի ջերմաստիճանն աստիճանաբար կնվազի 8-10 աստիճանով
-
16:11
Հոկտեմբերի 7-ին ԱՊՀ-ի ոչ պաշտոնական գագաթնաժողով նախատեսված չէ. Պեսկով
-
16:10
Ադրբեջանի ԶՈՒ կրակի հետևանքով հայկական կողմում կան տուժածներ․ ՀՀ ՊՆ
-
16:00
ԼՂ-ից բռնի տեղահանված առանց ուղեկցողի մնացած 20 երեխա և 216 տարեց գտնվում են ՀՀ աշխատանքի և սոցիալական հարցերի նախարարության հոգածության ներքո
-
15:30
Իրանը կողմ է տարածաշրջանի համար շահավետ տրանսպորտային հաղորդակցությունների զարգացմանը, սակայն ոչ՝ միջազգային սահմանների փոփոխությանը
-
15:10
Պետք է միջոցներ ձեռնարկել Ադրբեջանի կողմից սպառնալիքները կասեցնելու համար. իսպանացի պատգամավորը Գորիսում է
-
14:54
Ադրբեջանի ԶՈՒ-ն կրակ է բացել Կութի հատվածում տեղակայված հայկական դիրքերի անձնակազմի համար սնունդ տեղափոխող մեքենայի ուղղությամբ
-
14:46
Մեր երկրները միևնույն մարտահրավերներն ունեն. կիպրոսցի խորհրդարանականը՝ Ալեն Սիմոնյանին
-
12:00
Ֆրանսիայի ԱԳ նախարարը կայցելի Հայաստան
-
11:30
Սամվել Շահրամանյանն ու մի խումբ պատասխանատուներ կմնան ԼՂ-ում՝ մինչև որոնողափրկարարական աշխատանքների ավարտը
-
11:03
ՄԱԿ-ի առաքելությունը շատ, շատ, շատ օգտակար է Արցախի անապատում. Ժան-Քրիստոֆ Բյուսոն
-
10:43
Ադրբեջանի փոխվարչապետն այսօր կմեկնի Ստեփանակերտ
-
10:07
Սենատոր Գարի Փիթերսը ներկայացրել է օրինագիծ, որն արգելում է ԱՄՆ օգնությունն Ադրբեջանին
-
09:38
Խումբն Արցախում կմնա` մինչև զոհվածների աճյունների ու անհետ կորածների որոնողափրկարարական աշխատանքների ավարտը. Թադևոսյան
-
20:26
Ժամը 18։00-ի դրությամբ ԼՂ-ից բռնի տեղահանված 100․480 անձ արդեն Հայաստանում է
-
19:54
Ադրբեջանի պաշտպանության նախարարությունն ապատեղեկատվություն է տարածել
-
15:25
Օդի ջերմաստիճանը կնվազի 7-10 աստիճանով, սպասվում է անձրև և ամպրոպ
-
13:16
Միացյալ Թագավորությունը 1 միլիոն ֆունտ ստեռլինգ կհատկացնի՝ աջակցելու Լեռնային Ղարաբաղից բռնի տեղահանվածներին
-
12:25
Հայաստան է ժամանել բռնի տեղահանված 100 հազար 417 արցախցի
օրվա
շաբաթվա
ամսվա
Խոնավություն՝ %
Քամի՝ կմ/ժ