ԵՐԵՎԱՆ 33 C°
ՀՀ ԿԲ -
  • USD - 483.94 դրամ +0,94 EUR - 512.2 դրամ +0,2 RUB - 7.88 դրամ +0,88 GBP - 595.54 դրամ +0,54
  • ՈՍԿԻ - 23 001,02 դրամ ԱՐԾԱԹ - 261,8 դրամ ՊԼԱՏԻՆ - 13 051,63 դրամ

«Պարեր աստղերի հետ» նախագծի ժյուրիի նախագահը պատմել է` ինչով է վտանգավոր հայկական ճաշկերույթը

«Պարեր աստղերի հետ» (''Танцы со звёздами'') հեռուստանախագծի ժյուրիի նախագահ, պարող, բալետմայստեր, պարի համաշխարհային խորհրդի փոխնախագահ և «Մոսկվայում վիեննական պարահանդեսի» գլխավոր պարուսույց Ստանիսլավ Պոպովը «ՌԻԱ Նովոստի»-ի հետ զրույցում պատմել է, որ սիրում է Հայաստանում լինել, և ինչով է վտանգավոր հայկական ճաշկերույթը։ Պոպովը նշել է, որ մեկ շաբաթ առաջ է վերադարձել Հայաստանից, հայտնում է News.am-ը: 

«Շատ եմ սիրում հանգստանալ այդ երկրում։ Տեղի ճաշկերույթը հետևյալ տեսքն ունի՝ կանաչի, ոչխարի պանիր, քաղցր լոլիկ, խորոված, տապակած ճուտ, և այս ամենն ուղեկցվում է հրաշալի գինիներով։ Իսկ ինչպիսին է այնտեղ խորովածը՝ խոզի մսից պատրաստված խորոված և հայկական քաբաբ»,- պատմել է Պոպովը։

Հայտնի բալետմայսերը նաև զվարճալի պատմություն է ներկայացրել, որն ամբողջությամբ բնութագրում է հայ ազգի վերաբերմունքը ճաշկերույթին։ «Հիշում եմ՝ 1975թ.-ին կնոջս հետ համամիութենական մրցույթի էինք պատրաստում Հայաստանից չորս պարողների։ Աշխատանքը ծրագրված էր տասն օրվա համար, առավոտյան ժամը իննից շարունակվում էր մինչև կեսօր և երեկոյան ժամը վեցից՝ մինչև ինը։ Օրվա ընթացքում ազատ ժամանակը՝ ճաշի ընդմիջում։ Միշտ ուտում էինք տարբեր մասնավոր ռեստորաններում՝ Երևանի քաղաքամերձ բնակավայրերում, սարերում և լճերում։ Միայն պատկերացրեք այդ ճաշկերույթը՝ վեց ժամ խորովածով, քաբաբով և հայկական կոնյակով։


Ամենաընթերցվածը

օրվա

շաբաթվա

ամսվա

Եղանակ
Երևան
Արևոտ
Խոնավություն՝ 15%
Քամի՝ 15 կմ/ժ
33 C°
 
20°  34° 
24.08.2019
20°  33° 
25.08.2019
Հարցում

Կո՞ղմ եք Ամուլսարի շահագործման հարցով հանրաքվեի անցկացմանը