ԵՐԵՎԱՆ 0 C°
ՀՀ ԿԲ -
  • USD - 483.94 դրամ +0,94 EUR - 512.2 դրամ +0,2 RUB - 7.88 դրամ +0,88 GBP - 595.54 դրամ +0,54
  • ՈՍԿԻ - 22 458,88 դրամ ԱՐԾԱԹ - 260,22 դրամ ՊԼԱՏԻՆ - 13 310,45 դրամ

«Պարեր աստղերի հետ» նախագծի ժյուրիի նախագահը պատմել է` ինչով է վտանգավոր հայկական ճաշկերույթը

«Պարեր աստղերի հետ» (''Танцы со звёздами'') հեռուստանախագծի ժյուրիի նախագահ, պարող, բալետմայստեր, պարի համաշխարհային խորհրդի փոխնախագահ և «Մոսկվայում վիեննական պարահանդեսի» գլխավոր պարուսույց Ստանիսլավ Պոպովը «ՌԻԱ Նովոստի»-ի հետ զրույցում պատմել է, որ սիրում է Հայաստանում լինել, և ինչով է վտանգավոր հայկական ճաշկերույթը։ Պոպովը նշել է, որ մեկ շաբաթ առաջ է վերադարձել Հայաստանից, հայտնում է News.am-ը: 

«Շատ եմ սիրում հանգստանալ այդ երկրում։ Տեղի ճաշկերույթը հետևյալ տեսքն ունի՝ կանաչի, ոչխարի պանիր, քաղցր լոլիկ, խորոված, տապակած ճուտ, և այս ամենն ուղեկցվում է հրաշալի գինիներով։ Իսկ ինչպիսին է այնտեղ խորովածը՝ խոզի մսից պատրաստված խորոված և հայկական քաբաբ»,- պատմել է Պոպովը։

Հայտնի բալետմայսերը նաև զվարճալի պատմություն է ներկայացրել, որն ամբողջությամբ բնութագրում է հայ ազգի վերաբերմունքը ճաշկերույթին։ «Հիշում եմ՝ 1975թ.-ին կնոջս հետ համամիութենական մրցույթի էինք պատրաստում Հայաստանից չորս պարողների։ Աշխատանքը ծրագրված էր տասն օրվա համար, առավոտյան ժամը իննից շարունակվում էր մինչև կեսօր և երեկոյան ժամը վեցից՝ մինչև ինը։ Օրվա ընթացքում ազատ ժամանակը՝ ճաշի ընդմիջում։ Միշտ ուտում էինք տարբեր մասնավոր ռեստորաններում՝ Երևանի քաղաքամերձ բնակավայրերում, սարերում և լճերում։ Միայն պատկերացրեք այդ ճաշկերույթը՝ վեց ժամ խորովածով, քաբաբով և հայկական կոնյակով։


Ամենաընթերցվածը

օրվա

շաբաթվա

ամսվա

Եղանակ
Երևան
Պարզ երկինք
Խոնավություն՝ 67%
Քամի՝ 5 կմ/ժ
0 C°
 
-1°  10° 
19.11.2019
-1°  10° 
20.11.2019
Հարցում

Կո՞ղմ եք ՀՀ վարչապետի առաջարկած բանաձևին, ըստ որի՝ Ղարաբաղյան հակամարտության կարգավորման սցենարը պետք է ընդունելի լինի բոլոր երեք կողմերի համար։